Špenát se zázvorem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenát se zázvorem
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 2 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 59213 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 ks | Chilli paprička zelená |
1 špetka | Kmín římský |
15 ml | Olej slunečnicový |
500 g | Špenát listový čerstvý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
1 kávová lžička | Zázvor nakládaný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 23g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 72,7mg |
Vitamín E | 5,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín římský, Špenát listový čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chilli paprička zelená, Zázvor nakládaný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej slunečnicový, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Špenát se zázvorem postup přípravy receptu:
1 | Omyté špenátové listy nakrájíme na široké proužky a spaříme je v hrnci ve vroucí vodě (asi 1 minutu). Potom listy zchladíme pod tekoucí vodou a vymačkáme z nich všechnu vodu, aby byly před smažením suché. |
2 | Rozpálíme Wok nebo jinou velkou pánev, přilijeme olej a když začne kouřit, vsypeme kmín a na nudličky nakrájené chilli papričky. Jen velmi krátce přehazujeme na pánvi, přidáme špenát a dál rychle přehazujeme, aby se listy oddělily a obalily olejem. Nakonec špenát poprášíme nakládaným zázvorem nakrájeným na kousky a osolíme. Promísíme a ihned podáváme. |
3 | Smažení má trvat jen 1 minutu, jinak by byl špenát vodnatý. |