Jednoduchý recept

Kapustový salát v kořeněném nálevu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 59214
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 ks Kapusta
50 g Oříšky piniové
Nálev
1 špetka Celer sušený
2 kávová lžička Cukr třtinový
0,3 kávová lžička Mák mletý
30 ml Ocet
60 ml Olej olivový
0,3 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 236 kcal
Kilojoule 987kJ
2% Sacharidy 6 g
31% Tuky 24 g
1% Sodík 19 mg
3% Bílkoviny 2 g

Kapustový salát v kořeněném nálevu postup přípravy receptu:

1

Kapustu rozebereme na listy, omyjeme, odstraníme tvrdá žebra a listy nakrouháme na nudličky.

2

Připravenou kapustu krátce spaříme ve vroucí vodě (asi 1 minutu) a potom zchladíme tekoucí vodou. Necháme okapat.

3

Piniové oříšky nasucho opražíme v pánvi a spolu s okapanou kapustou vložíme do větší mísy.

4

V jiné míse smícháme olivový olej s vinným octem, mákem, sušeným celerem, mletou paprikou, cukrem a solí. Vše dobře rozšleháme a nálevem přelijeme salát. Mísou potřeseme a salát ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept