Mandlové žemličky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mandlové žemličky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 59222 |
Kategorie: | Sladké pečivo |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Citronová kůra |
120 g | Cukr moučkový |
100 g | Mandle mleté |
100 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 246,1mg |
Draslík | 176,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 259,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 5,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle mleté, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Citronová kůra nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Mandlové žemličky postup přípravy receptu:
1 | Z hladké mouky, másla, moučkového cukru, 2 žloutků, mletých mandlí a nastrouhané citronové kůry vypracujeme těsto, které necháme v chladu odpočinout nejméně 1 hodinu. |
2 | Z těsta vykrajujeme silnější proužky a splétáme je po třech jako žemle. Povrch potřeme rozšlehaným žloutkem. |
3 | Žemličky urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme je ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut. |