Jednoduchý recept

Čokoládové špičky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 59226

Ingredience

Těsto
100 g Mandle mleté
120 g Med včelí
60 g Mouka polohrubá
20 g Máslo
40 g Ořechy vlašské
2 ks Vaječný bílek slepičí
Čokoládový krém
120 g Cukr moučkový
30 g Mouka polohrubá
50 g Máslo
300 ml Smetana sladká
4 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Voda pitná
200 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 436 kcal
Kilojoule 1 825kJ
12% Sacharidy 42 g
28% Tuky 21 g
1% Sodík 25 mg
16% Bílkoviny 9 g

Čokoládové špičky postup přípravy receptu:

1

Příprava těsta: Z bílků ušleháme pevný sníh, přidáme rozpuštěný med a šleháme, dokud sníh nepřestane téct. Potom vmícháme mleté mandle a ořechy, mouku, rozpuštěné máslo a vše dobře propracujeme.

2

Z těsta tvarujeme kolečka a na plechu vyloženém pečicím papírem je v mírně vyhřáté troubě zvolna upečeme.

3

Na vychladlá kolečka nastříkáme pomocí cukrářského sáčku s plechovou špičkou čokoládový krém.

4

Příprava krému: Ve smetaně rozmícháme žloutky, cukr a mouku. Přidáme rozlámanou čokoládu a nádobu umístíme do horké vodní lázně. Za stálého šlehání směs ušleháme dohusta, odstavíme a dál šleháme do vychladnutí. Nakonec do krému vmícháme utřené máslo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept