Čokoládové špičky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čokoládové špičky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 59226 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
100 g | Mandle mleté |
20 g | Máslo |
120 g | Med včelí |
60 g | Mouka polohrubá |
40 g | Ořechy vlašské |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
Čokoládový krém | |
200 g | Čokoláda hořká |
120 g | Cukr moučkový |
50 g | Máslo |
30 g | Mouka polohrubá |
300 ml | Smetana sladká |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 148,1mg |
Draslík | 137,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 173,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Med včelí, Ořechy vlašské, Vaječný bílek slepičí, Cukr moučkový, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle mleté, Mouka polohrubá, Čokoláda hořká, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Máslo, Máslo, Smetana sladká nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Čokoládové špičky postup přípravy receptu:
1 | Příprava těsta: Z bílků ušleháme pevný sníh, přidáme rozpuštěný med a šleháme, dokud sníh nepřestane téct. Potom vmícháme mleté mandle a ořechy, mouku, rozpuštěné máslo a vše dobře propracujeme. |
2 | Z těsta tvarujeme kolečka a na plechu vyloženém pečicím papírem je v mírně vyhřáté troubě zvolna upečeme. |
3 | Na vychladlá kolečka nastříkáme pomocí cukrářského sáčku s plechovou špičkou čokoládový krém. |
4 | Příprava krému: Ve smetaně rozmícháme žloutky, cukr a mouku. Přidáme rozlámanou čokoládu a nádobu umístíme do horké vodní lázně. Za stálého šlehání směs ušleháme dohusta, odstavíme a dál šleháme do vychladnutí. Nakonec do krému vmícháme utřené máslo. |