Princesky s čokoládovým krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Princesky s čokoládovým krémem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 59229 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
500 g | Linecké těsto |
Krém | |
100 g | Cukr moučkový |
200 g | Máslo čerstvé |
300 ml | Mléko plnotučné |
1 ks | Pudinkový prášek - čokoládový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 67,5mg |
Draslík | 26,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 520,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Pudinkový prášek - čokoládový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Linecké těsto nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Princesky s čokoládovým krémem postup přípravy receptu:
1 | Linecké těsto rozválíme na plát silný 3-5mm a vykrájíme z něj oválky. Každý oválek po jedné straně obtiskneme na struhadlo, aby povrch zvrásněl. Princesky pečeme hladkou stranou dolů na plechu vyloženém pečicím papírem ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut. |
2 | Po vychladnutí slepujeme oválky čokoládovým krémem hladkými stranami k sobě. |
3 | Příprava krému: Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Po prochladnutí do něj vmícháme máslo utřené s cukrem. |