Šlehačkové trubičky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šlehačkové trubičky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 59233 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
Trubičky | |
---|---|
250 g | Hera |
400 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 ml | Smetana ke šlehání |
Krém | |
200 g | Cukr moučkový |
200 g | Máslo |
140 g | Ořechy vlašské |
1 polévková lžíce | Rum |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 124,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 5,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 10,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Ořechy vlašské, Rum mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hera, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Smetana ke šlehání, Máslo nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Šlehačkové trubičky postup přípravy receptu:
1 | Z hladké mouky, Hery a smetany ke šlehání vypracujeme těsto, které rozválíme a nakrájíme na čtverce. |
2 | Čtverce těsta navineme na kovové trubičky a pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem 10-15 minut ve středně vyhřáté troubě. |
3 | Upečené trubičky po vychladnutí plníme krémem. |
4 | Příprava krému: Změklé máslo ušleháme s cukrem do pěny, přidáme nastrouhané ořechy, rum a náplň dobře promícháme. |
Poznámka
Trubičky můžeme naplnit také tvarohovou pěnou nebo pařížskou šlehačkou.