Jednoduchý recept

Chléb s cibulí a jalovcem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 59238

Ingredience

1 ks Cibule
7 g Droždí sušené
2 polévková lžíce Jalovec
175 ml Mléko polotučné
350 g Mouka pšeničná hladká T 650
15 g Máslo
1 kávová lžička Sůl
175 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 264 kcal
Kilojoule 1 102kJ
13% Sacharidy 48 g
2% Tuky 2 g
0% Sodík 2 mg
15% Bílkoviny 8 g

Chléb s cibulí a jalovcem postup přípravy receptu:

1

V ohřátém másle rozpustíme máslo a osolíme.

2

Z droždí a trošky vlažné vody připravíme kvásek. Vzešlý kvásek zapracujeme do mouky, potom přilijeme mléko a znovu propracujeme. Přidáme oloupanou, jemně nasekanou cibuli, roztlučený jalovec a hněteme tak dlouho, až je těsto vláčné. Mísu s těstem zakryjeme čistou utěrkou a těsto necháme na teplém místě kynout asi 1 hodinu. Potom je znovu propracujeme, upravíme do tvaru bochníku a dáme na plech vyložený pečicím papírem.

3

Chléb pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu. Po upečení by měl bochník při poklepu na spodní stranu znít dutě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept