Vanilková zrmzlina s kardamomem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vanilková zrmzlina s kardamomem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 59239 |
Kategorie: | Zmrzlina smetanová |
Ingredience
125 g | Cukr krupice |
6 ks | Kardamom |
300 ml | Mléko plnotučné |
150 ml | Smetana ke šlehání |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vanilkový lusk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 73g |
---|---|
Cholesterol | 370,2mg |
Draslík | 704,7mg |
Vláknina | 34g |
Vitamín A | 432,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kardamom, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Smetana ke šlehání nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vanilková zrmzlina s kardamomem postup přípravy receptu:
1 | V hrnci svaříme převaříme mléko s vanilkovým luskem, odstavíme z ohně a necháme stát 10 minut. Potom celý lusk vyjmeme. |
2 | Smetanu s drceným zeleným kardamomem zahřejeme, odstavíme a chvíli necháme propojit chutě. |
3 | V horké vodní lázni třeme žloutky s cukrem do zhoustnutí. Přilijeme připravené teplé mléko a mícháme, aby se směs spojila. Nadrcené lusky kardamomu vyjmeme a přidáme připravenou smetanu. Za stálého míchání vaříme 10 minut. |
4 | Nakonec směs zpracujeme ve zmrzlinovém strojku nebo ji v mělké nádobě chladíme 1-2 hodiny, potom našleháme a zmrazíme. |
Poznámka
Použijeme zelené kardamomové lusky, které lehce nadrtíme.