Brambory se slaninou a jalovcem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory se slaninou a jalovcem
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 59240 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
500 g | Brambory |
0,5 kávová lžička | Jalovec |
15 g | Máslo |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
175 g | Uzená slanina bez kůže |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Šalotka, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Máslo, Sůl, Uzená slanina bez kůže nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory se slaninou a jalovcem postup přípravy receptu:
1 | Na rozpuštěném másle zvolna dusíme oloupanou, nasekanou šalotku doměkka. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a ještě několik minut dusíme. |
2 | Na dno kameninového kastrolu vsypeme vrstvu šalotky, slaniny a oloupaných, na plátky nakrájených brambor. Osolíme, opepříme, přidáme trochu nadrcených jalovčinek a vrstvy opakujeme. Vrchní vrstvu tvoří brambory. Podlijeme vodou, kastrol přikryjeme fólií a vložíme do trouby vyhřáté na 160 stupňů Celsia. Brambory pečeme nejméně 2 hodiny. |