Malabarský rýžový pilaf - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Malabarský rýžový pilaf
Malabarský rýžový pilaf
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 59244 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
1 ks | Cibule |
8 ks | Hřebíček |
8 ks | Kardamom |
1 kávová lžička | Kmín římský |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
12 ks | Pepř černý celý |
500 g | Rýže dlouhozrnná |
1 ks | Skořice celá |
2 kávová lžička | Sůl |
900 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 636,9mg |
Vláknina | 31g |
Vitamín A | 4,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kardamom, Kmín římský, Olej rostlinný, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Rýže dlouhozrnná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Hřebíček, Pepř černý celý, Skořice celá, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Malabarský rýžový pilaf postup přípravy receptu:
1 | Rýži několikrát propláchneme vodou a necháme ve vodě máčet 30 minut. |
2 | V kastrolu rozehřejeme olej a dozlatova na něm osmahneme oloupanou, nasekanou cibuli. Přidáme lehce roztlučený zelený kardamom, rozlomenou celou skořici, celý hřebíček, římský kmín a kuličky pepře. Vše krátce osmahneme (asi 1/2 minuty). |
3 | Rýži slijeme, vodu uschováme a rýži vsypeme do kastrolu. Smažíme ji asi 3 minuty, přilijeme vodu a osolíme. Za stálého míchání uvedeme do varu. Pod pokličkou zvolna dusíme asi 20 minut, až se voda vstřebá. Kastrol odstavíme a rýži necháme pod pokličkou asi 10 minut dojít. |
4 | Před podáváním pilaf vyklopíme na nahřátou mísu pomocí dřevěné vidličky. |