Jednoduchý recept

Pečená kořeněná telecí játra

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 59245

Ingredience

0,3 kávová lžička Citronela
15 ml Citronová šťáva
500 g Játra telecí
70 ml Kokosové mléko
2 kávová lžička Koriandr mletý
1 kávová lžička Trasi

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 201 kcal
Kilojoule 843kJ
1% Sacharidy 5 g
11% Tuky 8 g
5% Sodík 96 mg
45% Bílkoviny 25 g

Pečená kořeněná telecí játra postup přípravy receptu:

1

Očištěná telecí játra nakrájíme na tenké nudličky.

2

Směs koření trasi zabalíme do kousku fólie a několik minut prohříváme na suché pánvi, potom rozdrobíme.

3

Smícháme kokosové mléko, mletý koriandr, citronovou šťávu, trasi a mletou citronelu. Ve vzniklé husté marinádě obalíme nudličky jater a necháme je v zapékací míse nejméně 1 hodinu odležet.

4

Játra pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Uchovají si správnou strukturu a uvnitř budou lehce růžová.

Poznámka

Mletou citronelu můžeme nahradit několika listy mauricijské papedy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept