Králík na fenyklu a česneku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík na fenyklu a česneku
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 59246 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
175 g | Boby zahradní |
6 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
175 g | Fazolové lusky |
2 kávová lžička | Fenykl |
1000 g | Králičí maso |
45 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 ml | Smetana |
1,5 kávová lžička | Sůl |
300 ml | Víno bílé |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 142,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 1,2mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Králičí maso, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Boby zahradní, Fazolové lusky, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Fenykl, Smetana, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Králík na fenyklu a česneku postup přípravy receptu:
1 | Očištěné porce králíka marinujeme ve víně s 30ml oleje, fenyklem a trochou soli 2-3 hodiny. Maso potom vyjmeme, lehce osušíme a marinádu uchováme. |
2 | Zbylý olej rozpálíme v kastrolu, osmahneme na něm porce králíka a vyjmeme. Na olej vsypeme oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli, zprudka osmahneme a vrátíme maso. Vmícháme marinádu, přivedeme do varu, osolíme a opepříme. Zvolna povaříme asi 20 minut. |
3 | Očištěné, nakrájené fazolky a boby spaříme, po okapání vložíme ke králíkovi a vaříme dalších 20 minut. |
4 | Stroužky česneku vhodíme na chvíli do vroucí vody, vyjmeme a po vychladnutí oloupeme. Stroužky zvolna povaříme ve zředěné smetaně 15 minut a potom je rozmačkáme na kašičku. Vmícháme k měkkému králičímu masu. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené nové brambory.