Jednoduchý recept

Králík na fenyklu a česneku

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Králík na fenyklu a česneku 5 1
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 59246
Kategorie: Maso

Ingredience

175 g Boby zahradní
6 stroužek Česnek
1 ks Cibule
175 g Fazolové lusky
2 kávová lžička Fenykl
1000 g Králičí maso
45 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
150 ml Smetana
1,5 kávová lžička Sůl
300 ml Víno bílé
2 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 594 kcal
Kilojoule 2 484kJ
4% Sacharidy 13 g
40% Tuky 30 g
8% Sodík 152 mg
95% Bílkoviny 53 g

Králík na fenyklu a česneku postup přípravy receptu:

1

Očištěné porce králíka marinujeme ve víně s 30ml oleje, fenyklem a trochou soli 2-3 hodiny. Maso potom vyjmeme, lehce osušíme a marinádu uchováme.

2

Zbylý olej rozpálíme v kastrolu, osmahneme na něm porce králíka a vyjmeme. Na olej vsypeme oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli, zprudka osmahneme a vrátíme maso. Vmícháme marinádu, přivedeme do varu, osolíme a opepříme. Zvolna povaříme asi 20 minut.

3

Očištěné, nakrájené fazolky a boby spaříme, po okapání vložíme ke králíkovi a vaříme dalších 20 minut.

4

Stroužky česneku vhodíme na chvíli do vroucí vody, vyjmeme a po vychladnutí oloupeme. Stroužky zvolna povaříme ve zředěné smetaně 15 minut a potom je rozmačkáme na kašičku. Vmícháme k měkkému králičímu masu.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené nové brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept