Nepečené ořechové hříbky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nepečené ořechové hříbky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 59248 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
100 g | Čokoláda na vaření |
100 g | Cukr moučkový |
100 g | Ořechy vlašské |
30 g | Tuk |
0,5 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 5,7mg |
Draslík | 95,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 4,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Ořechy vlašské, Tuk, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda na vaření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nepečené ořechové hříbky postup přípravy receptu:
1 | Mleté vlašské ořechy smícháme s moučkovým cukrem a polovinou bílku. Směs dobře propracujeme. |
2 | Z připraveného ořechového těsta vytvarujeme hříbky. Kloboučky hříbků namáčíme v čokoládě rozpuštěné se ztuženým tukem. |