Rajská polévka z rajčat - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajská polévka z rajčat
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Tea |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 59258 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
3 polévková lžíce | Cukr krystal |
50 g | Kečup |
3 ks | Libeček |
2 polévková lžíce | Máslo |
1 ks | Masox |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
0,5 kávová lžička | Paprika sladká |
1 špetka | Petržel - nať |
5 ks | Rajčata |
50 g | Těstovinová rýže |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 237,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 833,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rajčata, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Libeček, Masox, Mouka pšeničná hladká, Petržel - nať, Těstovinová rýže mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Bobkový list, Cukr krystal, Máslo, Paprika sladká nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rajská polévka z rajčat postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a umícháme žlutou jíšku. Potom přidáme papriku a promícháme. Ihned zalijeme vodou a rozšleháme. |
2 | Mezitím omytá rajčata rozmixujeme (vznikne z nich taková pěna) a přidáme do hrnce. Dále přidáme masox a libeček, kečup (nemusí být), cukr a bobkový list. Až přijde polévka do varu, vsypeme malé těstoviny (např.: těstovinovou rýži) a pozvolna vaříme cca 30 minut. |
Poznámka
Před podáváním vyjmeme bobkový list. Na dochucení dáme do každé porce nasekanou čerstvou petrželku.