Bramborová polévka s uzenou klobásou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová polévka s uzenou klobásou
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 5926 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
50 dkg | Brambory |
1 ks | Cibule |
40 dkg | Klobása uzená |
4 dkg | Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 dkg | Mouka pšeničná hrubá |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
4 dkg | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 124g |
---|---|
Cholesterol | 284,1mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 36g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 68,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása uzená, Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka pšeničná hrubá, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová polévka s uzenou klobásou postup přípravy receptu:
1 | Uzenou klobásu dáme do horké vody a uvaříme asi po 5 minutách přidáme oloupané na kostky nakrájené brambory a uvaříme doměkka. |
2 | Ze sádla a hladké mouky uděláme jíšku nastrouháme do ní cibuli, osmahneme, zalijeme teplou vodou, povaříme a vlijeme do polévky. |
3 | Z hrubé mouky, vejce a soli uděláme těsto a na hrubém struhadle nastrouháme. Z polévky vyndáme klobásu a zavaříme strouhání. Nakonec přidáme nakrájenou petrželku a na kolečka nakrájenou klobásu. |
4 | Povaříme a dochutíme solí. |