Vanilková zmrzlina II - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 14 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vanilková zmrzlina II
Celkový čas: | 14 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | Klasod |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 59263 |
Kategorie: | Zmrzlina smetanová |
Ingredience
5 polévková lžíce | Cukr moučka |
250 ml | Mléko plnotučné |
250 ml | Smetana ke šlehání |
6 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vanilkový lusk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 561,6mg |
Draslík | 49,1mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 648,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 388,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cukr moučka, Smetana ke šlehání nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vanilková zmrzlina II postup přípravy receptu:
1 | Mléko a smetanu necháme projít varem, přidáme vanilkový lusk, který přepůlíme a nožem vsypeme semínka, přiklopíme a necháme 10 minut odstát. |
2 | Žloutky utřeme s cukrem do pěny a přidáme trochu mléka, promícháme dohladka a vlijeme do zbylého mléka. Povaříme cca 3-4 minuty za stálého míchání. |
3 | Ještě teplé přecedíme, ochladíme a dáme do mrazáku. |
4 | Po 30 minutách zmrzlinu promícháme a necháme zatuhnout. |