Jednoduchý recept

Halušky s brynzou II

  • Slovensko
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Halušky s brynzou II 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 59265
Kategorie: Brambory

Ingredience

7 ks Brambory
255 g Mouka polohrubá
300 g Špek
1 ks Sůl
200 g Sýr Brynza
100 g Sýr Eidam cihla 40%
200 g Zakysaná smetana
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

60% Kalorie 1,191 kcal
Kilojoule 4 985kJ
19% Sacharidy 68 g
121% Tuky 91 g
3% Sodík 65 mg
55% Bílkoviny 31 g

Halušky s brynzou II postup přípravy receptu:

1

Brambory oškrábeme a na jemném struhadle nastrouháme. Osolíme, přisypeme mouku a vypracujeme těsto. Těsto by mělo být lehké a lehce lepivé.

2

Přes cedník tlačíme malé nočky do hrnce s vroucí vodou, které jsou uvařené ve chvíli, kdy vyplavou na hladinu. Po vyjmutí je propláchneme krátce studenou vodou, dáme do mísy a zakryjeme.

3

V misce smícháme brynzu se smetanou. Na pánvičce vyškvaříme na kostky nakrájený špek.

4

Na talíř servírujeme uvařené halušky, přelijeme brynzovou zálivkou, posypeme vyškvařeným špekem a posypeme sýrem.

Poznámka

Můžeme přidat plátek uzeného nebo pečeného kolena.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept