Jednoduchý recept

Dušené hovězí plátky s česnekem

  • Česko
Palec nahoru
6
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 6 Dušené hovězí plátky s česnekem 5 1
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (29%)
ID receptu: 59267
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 kávová lžička Hladká mouka pšeničná světlá
1 kávová lžička Hořčice
300 g Hovězí maso zadní
1 kávová lžička Kečup
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
3 špetka Pepř 4 barev
0,3 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 298 kcal
Kilojoule 1 246kJ
3% Sacharidy 11 g
18% Tuky 13 g
9% Sodík 176 mg
60% Bílkoviny 34 g
Dušené hovězí plátky s česnekem

Dušené hovězí plátky s česnekem postup přípravy receptu:

1

Omyté hovězí maso nakrájíme na 2 plátky a naklepeme.

2

Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno a na oleji usmažíme do růžova.

3

Vložíme maso, orestujeme z obou stran a pod pokličkou dusíme do vydušení vlastní šťávy.

4

Maso osolíme, opepříme, přidáme pepř, hořčici, kečup, česnek nakrájený na plátky a podlijeme vodou. Dusíme skoro do měkka.

5

Šťávu zahustíme moukou rozmíchanou v troše studené vody a provaříme.

Poznámka

Podáváme s vařenou rýží.

Komentáře a hodnocení

 
tomgrygar@seznam.cz
Dušené hovězí plátky s česnekem
Výborné...

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
6
Palec dolu
0
5
Ověřený recept