Chutné rakvičky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chutné rakvičky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Klasod |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 59271 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
150 g | Cukr moučka |
1 ks | Cukr vanilka |
0,3 l | Smetana ke šlehání |
9 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 894,3mg |
Draslík | 93,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cukr moučka, Smetana ke šlehání nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Chutné rakvičky postup přípravy receptu:
1 | V míse třeme cukr se žloutky, vejcem a vanilkovým cukrem. |
2 | Třeme tak dlouho, až je hmota téměř bílá. |
3 | Připravenou hmotou naplníme do poloviny formičky na rakvičky. |
4 | Naskládáme je na plech a v předehřáté troubě zvolna pečeme. Nakonec jenom dosušíme. |
5 | Upečené, téměř vychladlé rakvičky vyklopíme a ozdobíme ušlehanou smetanou. |