Hovězí polévka s mletým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí polévka s mletým masem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | JanaB |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (29%) |
ID receptu: | 59272 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 kostka | Bujón hovězí |
300 g | Hovězí výřez |
1 ks | Nové koření celé |
4 ks | Pepř černý celý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
250 g | Zeleninová směs jarní - mražená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 630,5mg |
---|---|
Cholesterol | 47,4mg |
Draslík | 26,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón hovězí, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí výřez, Petržel - nať, Zeleninová směs jarní - mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí polévka s mletým masem postup přípravy receptu:
1 | Omyté hovězí maso zalijeme studenou vodou, přidáme sůl, pepř a nové koření. Vaříme v tlakovém hrnci asi 1 hodinu. |
2 | Vývar slijeme do jiného hrnce, přidáme mraženou zeleninu a chvíli povaříme. |
3 | Než se zelenina uvaří, tak uvařené maso pomeleme na masovém mlýnku. |
4 | Dochutíme bujónem a po jeho rozpuštění polévku odstavíme. Jednotlivé porce polévky na talíři doplníme mletým masem a nakrájenou zelenou petrželkou. |
Poznámka
Na přípravu polévky používám tučnější hovězí žebro bez kosti, lze použít i různé tučnější kousky z hovězího zadního. Tučného maso by nemělo být víc jak 50%. Zeleninu lze použít i čerstvou.