Jednoduchý recept

Smažené telecí řízky zapečené se sardelemi

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 5930
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Citrony
125 ml Hovězí vývar základní
0,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Mouka polohrubá
1 ks Petržel - nať
2 ks Sardelové řezy
1 ks Strouhanka
1 ks Sůl
4 ks Telecí kýta
1 ks Tuk
2 ks Vejce slepičí
0,3 l Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

114% Kalorie 2,248 kcal
Kilojoule 9 407kJ
71% Sacharidy 254 g
90% Tuky 67 g
4955% Sodík 99 g
276% Bílkoviny 155 g

Smažené telecí řízky zapečené se sardelemi postup přípravy receptu:

1

Maso odblaníme, na okrajích nařízneme, naklepeme a mírně osolíme. Řízky obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích a ve strouhané housce, kterou jen jemně do řízků vtlačíme.

2

Obalené řízky pokládáme do rozehřátého tuku. Pánví jemně pohybujeme, aby se tuk přeléval přes řízky a také aby se nepřipalovaly.

3

Ve zbylé části tuku po smažení osmahneme dorůžova cibuli rozkrájenou na jemno a vložíme ji do zapékací mísy. Na cibuli poklademe řízky naříznuté křížem. Do zářezů dáme sardelové máslo připravené z másla a vykostěných sardelí. Vše zalijeme smetanou smíchanou s vývarem a dáme zapéct, až smetana do řízků vsákne.

4

Hotové řízky ozdobíme dílkem citrónu a snítkou petrželové natě.

5

Jako přílohy jsou vhodné vařené i dušené brambory, hranolky, bramborový salát, ovocné nebo zeleninové saláty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept