Smažené telecí řízky zapečené se sardelemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené telecí řízky zapečené se sardelemi
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 5930 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
125 ml | Hovězí vývar základní |
0,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Mouka polohrubá |
1 ks | Petržel - nať |
2 ks | Sardelové řezy |
1 ks | Strouhanka |
1 ks | Sůl |
4 ks | Telecí kýta |
1 ks | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
0,3 l | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 254g |
---|---|
Cholesterol | 591,1mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 28g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,3mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Hovězí vývar základní, Sardelové řezy, Strouhanka, Sůl, Telecí kýta, Tuk, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené telecí řízky zapečené se sardelemi postup přípravy receptu:
1 | Maso odblaníme, na okrajích nařízneme, naklepeme a mírně osolíme. Řízky obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích a ve strouhané housce, kterou jen jemně do řízků vtlačíme. |
2 | Obalené řízky pokládáme do rozehřátého tuku. Pánví jemně pohybujeme, aby se tuk přeléval přes řízky a také aby se nepřipalovaly. |
3 | Ve zbylé části tuku po smažení osmahneme dorůžova cibuli rozkrájenou na jemno a vložíme ji do zapékací mísy. Na cibuli poklademe řízky naříznuté křížem. Do zářezů dáme sardelové máslo připravené z másla a vykostěných sardelí. Vše zalijeme smetanou smíchanou s vývarem a dáme zapéct, až smetana do řízků vsákne. |
4 | Hotové řízky ozdobíme dílkem citrónu a snítkou petrželové natě. |
5 | Jako přílohy jsou vhodné vařené i dušené brambory, hranolky, bramborový salát, ovocné nebo zeleninové saláty. |