Prokládaný bramborák - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Prokládaný bramborák
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Klasod |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 59313 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 kg | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Majoránka |
70 dkg | Mouka polohrubá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
4 plátek | Vepřová krkovička |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 160g |
---|---|
Cholesterol | 123,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 141,3mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Pepř černý mletý, Vepřová krkovička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Majoránka, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Prokládaný bramborák postup přípravy receptu:
1 | Maso 1 den dopředu naklepeme, osolíme, opepříme, dáme na něj majoránku a necháme uležet. |
2 | Ze strouhaných syrových brambor, vajec, prolisovaného česneku a mouky uděláme těsto. |
3 | Na pánev dáme vrstvu bramborového těsta, pak položíme maso a přikryjeme další vrstvou bramborového těsta. |
4 | Vrstev může být libovolný počet. |
5 | Pečeme asi 60 – 100 minut v troubě vyhřáté na 200°C. |