Pavoučci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pavoučci
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Klasod |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 59315 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
1 ks | Bageta |
2 kávová lžička | Hořčice |
100 g | Máslo |
10 ks | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 balení | Sardinky v oleji |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 76g |
---|---|
Cholesterol | 0,3mg |
Draslík | 145,8mg |
Vláknina | 33g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olivy černé, Pepř černý mletý, Sardinky v oleji mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Máslo, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pavoučci postup přípravy receptu:
1 | Sardinky dáme do misky a přidáme k nim máslo, hořčici, sůl a pepř a vše důkladně rozmixujeme. |
2 | Rybičkovou pomazánkou potřeme na kolečka pokrájenou bagetu. |
3 | Olivy rozkrájíme podélně na půl a jejich část pak ještě znovu na menší obloučky. |
4 | Ty pak budou tvořit tělo a pavoučí nohy, pak už je jen nazdobíme navrch pomazaných baget. |
Do pomazánky jsem přidala červenou cibuli, bez ní byla pomazánka málo výrazná. Pavoučci jsou hezká dekorace na Halloween nebo nějakou párty, pokud mezi hosty není někdo trpící arachnofobií
blici smajlik