Jednoduchý recept

Zapečený lilek

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 5932
Kategorie: Zelenina

Ingredience

8 ks Brambory
2 stroužek Česnek
1 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Kečup
300 g Kuřecí prsa
2 ks Lilek
3 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprikové lusky čerstvé
1 špetka Provensálské koření
2 polévková lžíce Rajčata sušená sterilovaná
250 ml Smetana 12% (konzumní)
100 g Šunka drůbeží
100 g Sýr Niva (Rokfór)
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 1,013 kcal
Kilojoule 4 237kJ
20% Sacharidy 71 g
54% Tuky 41 g
50% Sodík 992 mg
130% Bílkoviny 73 g
Zapečený lilek

Zapečený lilek postup přípravy receptu:

1

Rozpůlíme podélně lilek, odkrojíme stopku a osolíme. Na půl hodiny necháme uležet.

2

Poté lilek z obou stran osmahneme na olivovém oleji. Promáčkneme vnitřek na naplnění.

3

Cibulku osmahneme, přidáme kousky masa a usmažíme. Přidáme nakrájenou papriku, česnek, šunku a rajčata. Ochutíme, vmícháme kečup a osmahneme.

4

Naplníme směsí lilek a zalijeme rozšlehaným vejcem se smetanou a sýrem.

5

Při 200 stupních zapečeme v troubě.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept