Hrušková povidla - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrušková povidla
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Klasod |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 59320 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
10 ml | Citronová šťáva |
1 ks | Cukr vanilka |
1 kg | Hrušky |
1 špetka | Skořice mletá |
50 g | Zázvor |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1,3mg |
Vláknina | 23,9mg |
Vitamín A | 0,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Hrušky, Zázvor nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hrušková povidla postup přípravy receptu:
1 | Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. |
2 | Pokapeme je citronovou šťávou a pomalu přivedeme k varu. |
3 | Přidáme oloupaný a nastrouhaný kořen zázvoru, skořici s citronovou kůrou z jednoho citronu a vaříme na mírném ohni 30 minut. |
4 | Vmícháme vanilinový cukr a dále vaříme ještě asi 15 minut. |
5 | Hotová povidla nalijeme do čistých sklenic a uzavřeme. |