Jemná švestková čokoláda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jemná švestková čokoláda
Jemná švestková čokoláda
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | pskrob |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (17%) |
ID receptu: | 59339 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
0,5 kg | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
100 g | Kakao |
1 dl | Rum |
1 ks | Skořicový cukr |
1 kg | Švestky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 130g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 3,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Rum mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Kakao mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Skořicový cukr, Švestky nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jemná švestková čokoláda postup přípravy receptu:
1 | Švestky omyjeme, vypeckujeme a rozmixujeme, nebo je umeleme v mlýnku na maso. |
2 | Vzniklou kaši přelijeme do hrnce a přisypeme krupicový cukr. Švestky rozváříme 20-30 minut. Směs necháme částečně vychladnout a propasírujeme. Potom přidáme kakao, vanilkový a skořicový cukr a uložíme na 24 hodin do lednice. |
3 | Druhý den opět asi 20 minut povaříme. Nakonec přidáme rum, směs promícháme a plníme do čistých sklenic. Sklenice uzavřeme víčkem a asi na 5 minut otočíme dnem vzhůru. |