Zapečená kuřecí játra se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená kuřecí játra se slaninou
Zapečená kuřecí játra se slaninou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pskrob |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (17%) |
ID receptu: | 59340 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Anglická slanina |
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
500 g | Játra kuřecí |
1 kávová lžička | Majoránka |
10 g | Máslo |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 465,3mg |
Draslík | 487,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 14g |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Cibule, Játra kuřecí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Majoránka, Máslo nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečená kuřecí játra se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Hladkou mouku smícháme s pepřem a majoránkou a ve směsi obalíme očištěná kuřecí játra. |
2 | Obalená játra zabalíme do plátků anglické slaniny a rozložíme do máslem vymazané zapékací misky. Játra posypeme nahrubo nakrájenou cibulí a česnekem, mírně podlijeme vodou a necháme zapéct asi 30 minut při teplotě 200°C. |
Poznámka
Podáváme s hranolky nebo bramboráčky.