Mrkvová pomazánka II - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 27 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkvová pomazánka II
Celkový čas: | 27 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | Klasod |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 59344 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
2 ks | Mrkev |
200 g | Pomazánkové máslo |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 177,8mg |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 20,4mg |
Vláknina | 6,0mg |
Vitamín A | 70,8mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev, Pomazánkové máslo, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Mrkvová pomazánka II postup přípravy receptu:
1 | Vajíčko uvaříme natvrdo a nastrouháme. |
2 | Mrkev oškrábeme a jemně nastrouháme. |
3 | Vajíčko a mrkev promícháme s pomazánkovým máslem, posolíme a přidáme trošku šťávy z citronu. |
4 | Pomazánku promícháme a můžeme ihned podávat. |
Poznámka
Podáváme s čerstvým pečivem.