Vepřové rizoto - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové rizoto
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 5936 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
1 ks | Cibule |
4 polévková lžíce | Kečup |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
25 dkg | Rýže dušená |
1 špetka | Sůl |
8 dkg | Sýr Eidam cihla 30% |
250 g | Vepřové ve vlastní šťávě |
1 l | Voda pitná |
20 dkg | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 112,5mg |
Draslík | 93,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 1,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Rýže dušená, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 30%, Vepřové ve vlastní šťávě, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové rizoto postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou a nakrájenou polévkovou zeleninu uvaříme doměkka. |
2 | Cibuli nakrájíme a osmahneme, přidáme pokrájené maso z vepřové konzervy, vařenou zeleninu, promícháme a prohřejeme. Vmícháme |
3 | uvařenou rýži, promícháme, přisolíme a přidáme jemně |
4 | nakrájenou petrželku. |
5 | Porce na talíři posypeme strouhaným sýrem a pokapeme kečupem. |