Pampeliškový med - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pampeliškový med
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Klasod |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 59360 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 ks | Citrony |
1 kg | Cukr krupice |
200 g | Pampeliška květ |
2 ks | Pomeranč |
0,3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 257g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 41,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 7,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pampeliška květ, Pomeranč nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pampeliškový med postup přípravy receptu:
1 | Pampeliškové květy přelijeme vařicí vodou. |
2 | Přidáme rozkrájený pomeranč i s kůrou, nakrájený citrón a povaříme. |
3 | Po povaření necháme 24 hodin stát. |
4 | Potom scedíme, přidáme 1 kg cukru a svaříme do hustoty sirupu. |
5 | Ještě horký med nalijeme do čistých sklenic, uzavřeme víčky a otočíme dnem vzhůru. |