Paprikový ocet - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paprikový ocet
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Klasod |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 59387 |
Kategorie: | Ochucený ocet a oleje, hořčice |
Ingredience
1 l | Ocet bílý vinný |
300 g | Paprika červená |
Nutriční hodnoty jedné porce
4% Kalorie 73 kcal
Kilojoule 306kJ
1% Sacharidy 5 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 3 mg
1% Bílkoviny 1 g
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 158,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 95,8mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika červená mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet bílý vinný nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Paprikový ocet postup přípravy receptu:
1 | Papriky vyčistíme, omyjeme, nakrájíme na tenké nudličky a vložíme do láhve. |
2 | Zalijeme je vinným octem, přikryjeme a necháme 7 - 10 dní vylouhovat. |
3 | Přefiltrovaný paprikový ocet nalijeme do menších lahviček a uložíme. |