Šodó se škrobovou moučkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šodó se škrobovou moučkou
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 5939 |
Kategorie: | Sladké omáčky |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
70 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
1 kávová lžička | Solamyl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
0,3 l | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 100g |
---|---|
Cholesterol | 740,4mg |
Draslík | 246,5mg |
Vláknina | 296,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šodó se škrobovou moučkou postup přípravy receptu:
1 | Všechny přísady dáme do kotlíku a dobře je rozšleháme. Kotlík postavíme do kastrolu s vodou a směs za stálého šlehání zahříváme. Když pěna zhoustne a začne se zvedat, odstavíme a ihned naléváme na moučník. |
2 | Šodó se nesmí vařit, srazilo by se. |