Telecí řízky smažené ve vaječném těstě (pařížské) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí řízky smažené ve vaječném těstě (pařížské)
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 5940 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 polévková lžíce | Hrášek |
3 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
3 polévková lžíce | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 kávová lžička | Sůl |
4 plátek | Telecí kýta |
200 g | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 171,0mg |
Draslík | 71,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 227,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek, Sůl, Telecí kýta, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí řízky smažené ve vaječném těstě (pařížské) postup přípravy receptu:
1 | Maso odblaníme, na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme a obalíme v mouce. |
2 | V misce rozšleháme vejce do pěny, přisypeme mouku, zašleháme, osolíme a přidáme 2 - 3 lžíce sodovky anebo piva. Těsto by mělo být husté jako na kapání. Na závěr do těsta přimícháme na hrubo nasekaný hrášek. |
3 | Připravené řízky namočíme v připraveném těstě a hned je vkládáme na rozehřátý tuk. Pánví pohybujeme tak, aby se tuk přeléval přes řízky. Získají tím kyprost. |
4 | Řízky osmažíme ze obou stran a dáme je odkapat na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. |
Poznámka
Jako přílohy podáváme dušenou zeleninu, brambory, bramborovou kaši, zeleninové saláty, grilovaná rajčata.