Jednoduchý recept

Telecí řízky smažené ve vaječném těstě (pařížské)

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 5940

Ingredience

3 polévková lžíce Hrášek
3 polévková lžíce Mouka polohrubá
3 polévková lžíce Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 kávová lžička Sůl
4 plátek Telecí kýta
200 g Tuk
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 507 kcal
Kilojoule 2 121kJ
1% Sacharidy 3 g
70% Tuky 53 g
16% Sodík 311 mg
8% Bílkoviny 5 g

Telecí řízky smažené ve vaječném těstě (pařížské) postup přípravy receptu:

1

Maso odblaníme, na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme a obalíme v mouce.

2

V misce rozšleháme vejce do pěny, přisypeme mouku, zašleháme, osolíme a přidáme 2 - 3 lžíce sodovky anebo piva. Těsto by mělo být husté jako na kapání. Na závěr do těsta přimícháme na hrubo nasekaný hrášek.

3

Připravené řízky namočíme v připraveném těstě a hned je vkládáme na rozehřátý tuk. Pánví pohybujeme tak, aby se tuk přeléval přes řízky. Získají tím kyprost.

4

Řízky osmažíme ze obou stran a dáme je odkapat na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.

Poznámka

Jako přílohy podáváme dušenou zeleninu, brambory, bramborovou kaši, zeleninové saláty, grilovaná rajčata.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept