Jednoduchý recept

Lázeňský guláš z kližky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 59406
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
1 kávová lžička Gulášové koření
500 g Hovězí kližka
2 kávová lžička Paprika sladká
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
150 ml Smetana
1 polévková lžíce Sůl
2 polévková lžíce Vepřové sádlo
500 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 289 kcal
Kilojoule 1 209kJ
2% Sacharidy 7 g
21% Tuky 16 g
22% Sodík 441 mg
58% Bílkoviny 33 g

Lázeňský guláš z kližky postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme na drobno, osmažíme na tuku do růžova, zasypeme mletou paprikou, přidáme protlak a krátce osmahneme. Vložíme nakrájené maso a znovu osmahneme. Podlijeme vývarem a dusíme do měkka.

2

Na závěr do omáčky přidáme smetanu, podle potřeby zahustíme, dokořeníme a ještě chvíli podusíme.

Poznámka

Podáváme s knedlíkem nebo těstovinami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept