Novoroční čočka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Novoroční čočka
Novoroční čočka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pskrob |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (17%) |
ID receptu: | 59408 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
300 g | Čočka |
1 kávová lžička | Kurkuma |
1 polévková lžíce | Majoránka |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce | Ocet |
3 polévková lžíce | Tuk |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 14,3mg |
Draslík | 42,8mg |
Vláknina | 955,5mg |
Vitamín A | 0,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kurkuma, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Čočka, Majoránka, Ocet nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Novoroční čočka postup přípravy receptu:
1 | Opláchnutou čočku namočíme a necháme 2 - 4 hodiny nabobtnat ve vodě. Pak přidáme stroužky česneku, kurkumu a bobkový list a uvaříme doměkka. |
2 | Mezitím na tuku osmažíme dozlatova cibuli nakrájenou na kostičky, zaprášíme moukou, zalijeme vodou, kterou scedíme z uvařené čočky a chvíli povaříme. Potom přidáme uvařenou čočku a dochutíme octem nebo citronovou šťávou, solí, pepřem, případně majoránkou. |
Poznámka
Čočku podáváme s opečenou uzeninou, uzeným masem nebo vejcem a kyselou okurkou.
Čočku budu vařit až zítra, ale určitě bude perfektní jako vše z vašeho vaření.