Polévka z kuřecích žaludků - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z kuřecích žaludků
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | JanaB |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (29%) |
ID receptu: | 59412 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 kostka | Bujón slepičí |
100 g | Celer bulvový |
1 ks | Libeček |
1 ks | Mrkev |
4 ks | Pepř černý celý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
2500 ml | Voda pitná |
500 g | Žaludky drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 0,2mg |
Draslík | 60,6mg |
Vláknina | 652,4mg |
Vitamín A | 74,9mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón slepičí, Celer bulvový, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Libeček, Petržel - nať, Žaludky drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Mrkev nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z kuřecích žaludků postup přípravy receptu:
1 | Žaludky omyjeme, vložíme do tlakového hrnce a zalijeme studenou vodou. Přidáme kuličky pepře, snítku libečku, mrkev, celer a sůl. |
2 | Hrnec uzavřeme a vaříme asi 30 minut. |
3 | Uvařené žaludky a zeleninu vyjmeme z vývaru a nakrájíme na menší kousky. |
4 | Ve vývaru rozpustíme kostku bujónu, přidáme nakrájené maso,zeleninu a necháme přejít varem. |
5 | Na talíři polévku doplníme nakrájenou zelenou petrželkou. |
Poznámka
Podáváme s celestýnskými nudlemi, nebo vařenými nudlemi.