Piškotová roláda se škrobovou moučkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Piškotová roláda se škrobovou moučkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 5943 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
150 g | Cukr krupice |
100 g | Marmeláda rybízová |
20 g | Máslo čerstvé |
80 g | Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
60 g | Solamyl |
5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 125,1mg |
Draslík | 47,6mg |
Vláknina | 611,2mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda rybízová, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hrubá, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Piškotová roláda se škrobovou moučkou postup přípravy receptu:
1 | Žloutky třeme s cukrem do pěny. Přidáme střídavě tuhý sníh z bílků, mouku a škrob. |
2 | Na plech dáme pečící papír, potřeme jej máslem a posypeme hrubou moukou. Vlijeme těsto a v předehřáté troubě upečeme dorůžova. |
3 | Piškot potřeme zavařeninou a opatrně svineme. |
4 | Roládu krájíme na řezy. |