Recept

Vepřová játra v pikantní omáčce

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 595
Kategorie: Maso

Ingredience

150 g Česnek
100 g Cibule
50 g Cukr krupice
20 g Glutasol
300 ml Hovězí vývar základní
1600 g Játra vepřová
80 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 ml Ocet kvasný lihový
300 ml Olej stolní
100 ml Omáčka sójová
200 g Ořechy burské pražené
50 g Pažitka
2 g Pepř černý mletý
300 g Rajčata
50 g Solamyl
15 g Sůl
200 g Vejce slepičí
80 ml Víno bílé
100 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 752 kcal
Kilojoule 3 146kJ
9% Sacharidy 33 g
64% Tuky 48 g
46% Sodík 921 mg
82% Bílkoviny 46 g

Vepřová játra v pikantní omáčce postup přípravy receptu:

1

Vepřová játra odblaníme, opláchneme a nakrájíme na plátky. Opepříme je, potřeme utřeným česnekem a obalíme v prosáté mouce a rozšlehaných vejcích.

2

Plátky v horkém tuku rychleji opečeme, vyjmeme je a osolíme.

3

Cibuli jemně nakrájíme a zpěníme na výpeku spolu se zázvorem a třeným česnekem. Přidáme víno, ocet, sůl, cukr, glutasol, sójovou omáčku a dobře provaříme. Nakonec zahustíme máčeným škrobem.

4

Při podávání přeléváme plátky jater omáčkou, sypeme je jemně nakrájenou pažitkou a drcenými burskými oříšky a každý plátek obložíme rajčaty nakrájenými na kolečka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept