Jednoduchý recept

Dršťková polévka speciál

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 59505

Ingredience

2 ks Bedly čerstvé
1 ks Cibule
500 g Dršťky vařené
1,5 l Hovězí vývar základní
1 polévková lžíce Majoránka
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 kávová lžička Paprika pálivá
1 polévková lžíce Paprika sladká
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Polévkové koření
1 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Vepřové sádlo
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 183 kcal
Kilojoule 767kJ
3% Sacharidy 9 g
7% Tuky 5 g
54% Sodík 1 g
42% Bílkoviny 24 g

Dršťková polévka speciál postup přípravy receptu:

1

Předvařené dršťky zalijeme studenou vodou a zvolna vaříme do měkka. Měkké dršťky scedíme, vývar dáme stranou, a dle potřeby rozkrájíme na menší nudličky.

2

Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na tuku, zasypeme mletou moukou a připravíme světlou zásmažku, do které zamícháme mletou papriku. Do zásmažky postupně přiléváme vývar z drštěk a prošleháváme metličkou. Uvedeme do varu, přidáme nakrájené, na másle podušené bedly a koření a povaříme. Nakonec přidáme dršťky a dochutíme česnekem, majoránkou a polévkovým kořením.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept