Dršťková polévka speciál - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dršťková polévka speciál
Dršťková polévka speciál
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | pskrob |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (17%) |
ID receptu: | 59505 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
2 ks | Bedly čerstvé |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
500 g | Dršťky vařené |
1,5 l | Hovězí vývar základní |
1 polévková lžíce | Majoránka |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 kávová lžička | Paprika pálivá |
1 polévková lžíce | Paprika sladká |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Polévkové koření |
1 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Vepřové sádlo |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 196,3mg |
Draslík | 332,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Dršťky vařené, Hovězí vývar základní mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bedly čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Polévkové koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Česnek, Majoránka, Paprika pálivá, Paprika sladká, Sůl, Vepřové sádlo nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Dršťková polévka speciál postup přípravy receptu:
1 | Předvařené dršťky zalijeme studenou vodou a zvolna vaříme do měkka. Měkké dršťky scedíme, vývar dáme stranou, a dle potřeby rozkrájíme na menší nudličky. |
2 | Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na tuku, zasypeme mletou moukou a připravíme světlou zásmažku, do které zamícháme mletou papriku. Do zásmažky postupně přiléváme vývar z drštěk a prošleháváme metličkou. Uvedeme do varu, přidáme nakrájené, na másle podušené bedly a koření a povaříme. Nakonec přidáme dršťky a dochutíme česnekem, majoránkou a polévkovým kořením. |