Recept

Králík na bílém víně

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 59521

Ingredience

5 dkg Anglická slanina
2 dl Bílé víno
1 ks Cibule
1 kávová lžička Citrónová šťáva
0,5 l Hovězí vývar základní
1500 g Králík
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
0,5 dl Olej rostlinný
1 polévková lžíce Oregano
2,5 dl Smetana
1 polévková lžíce Sůl
2 polévková lžíce Zázvor

Nutriční hodnoty jedné porce

53% Kalorie 1,048 kcal
Kilojoule 4 387kJ
2% Sacharidy 7 g
76% Tuky 57 g
59% Sodík 1 g
213% Bílkoviny 120 g

Králík na bílém víně postup přípravy receptu:

1

Králíka naporcujeme, osolíme a posypeme mletým zázvorem a oreganem. Na oleji osmahneme slaninu, vložíme porce králíka a po obou stranách je opečeme a následně vyjmeme.

2

Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a necháme ji ve výpeku zpěnit. Porce králíka vložíme zpět, zalijeme vínem a dusíme doměkka. Během dušení podle potřeby podléváme vývarem. Před koncem dušení maso vyjmeme a přilijeme smetanu rozmíchanou s moukou. Dochutíme citronovou šťávou a solí a krátce povaříme.

Poznámka

Podáváme s houskovým knedlíkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept