Králík na bílém víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík na bílém víně
Králík na bílém víně
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | pskrob |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (17%) |
ID receptu: | 59521 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 dkg | Anglická slanina |
2 dl | Bílé víno |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Citrónová šťáva |
0,5 l | Hovězí vývar základní |
1500 g | Králík |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
0,5 dl | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Oregano |
2,5 dl | Smetana |
1 polévková lžíce | Sůl |
2 polévková lžíce | Zázvor |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 331,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 850,0mg |
Vitamín A | 5,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Hovězí vývar základní, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Králík, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Bílé víno, Citrónová šťáva, Oregano, Smetana, Sůl, Zázvor nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Králík na bílém víně postup přípravy receptu:
1 | Králíka naporcujeme, osolíme a posypeme mletým zázvorem a oreganem. Na oleji osmahneme slaninu, vložíme porce králíka a po obou stranách je opečeme a následně vyjmeme. |
2 | Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a necháme ji ve výpeku zpěnit. Porce králíka vložíme zpět, zalijeme vínem a dusíme doměkka. Během dušení podle potřeby podléváme vývarem. Před koncem dušení maso vyjmeme a přilijeme smetanu rozmíchanou s moukou. Dochutíme citronovou šťávou a solí a krátce povaříme. |
Poznámka
Podáváme s houskovým knedlíkem.