Uzený sterilovaný kapr - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzený sterilovaný kapr
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 59545 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
2 kg | Kapr obecný |
1 polévková lžíce | Kmín celý |
1 l | Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 829,5mg |
---|---|
Cholesterol | 165,0mg |
Draslík | 866,0mg |
Vláknina | 393,8mg |
Vitamín A | 98,8mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 26,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapr obecný, Kmín celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Česnek, Olej slunečnicový, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Uzený sterilovaný kapr postup přípravy receptu:
1 | Vykuchané a očištěné kapry omyjeme. Ryby potřeme česnekem utřeným se solí a okmínujeme. Maso potom uložíme do vhodné nádoby a necháme v chladu nejlépe do druhého dne. |
2 | Připravené ryby udíme nejdříve při 60 stupních Celsia asi 3 hodiny, potom teplotu snížíme na 50 stupňů Celsi a udíme další 2 hodiny. Necháme vychladnout. |
3 | Maso obereme z kostí, vložíme do čistých sklenic a zalijeme olejem. |
4 | Zavařujeme těsně pod bodem varu 1 hodinu. |
5 | Sklenice uložíme na chladné místě a po 14 dnech maso můžeme konzumovat. |
Poznámka
Do doby vaření není započítán čas potřebný k uzení ryb. Množství koření a oleje můžeme upravit podle potřeby.