Jednoduchý recept

Uzený sterilovaný kapr

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Uzený sterilovaný kapr 5 1
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 59545
Kategorie: Maso

Ingredience

4 stroužek Česnek
2 kg Kapr obecný
1 polévková lžíce Kmín celý
1 l Olej slunečnicový
2 polévková lžíce Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

73% Kalorie 1,450 kcal
Kilojoule 6 065kJ
0% Sacharidy 1 g
186% Tuky 139 g
6% Sodík 126 mg
80% Bílkoviny 45 g

Uzený sterilovaný kapr postup přípravy receptu:

1

Vykuchané a očištěné kapry omyjeme. Ryby potřeme česnekem utřeným se solí a okmínujeme. Maso potom uložíme do vhodné nádoby a necháme v chladu nejlépe do druhého dne.

2

Připravené ryby udíme nejdříve při 60 stupních Celsia asi 3 hodiny, potom teplotu snížíme na 50 stupňů Celsi a udíme další 2 hodiny. Necháme vychladnout.

3

Maso obereme z kostí, vložíme do čistých sklenic a zalijeme olejem.

4

Zavařujeme těsně pod bodem varu 1 hodinu.

5

Sklenice uložíme na chladné místě a po 14 dnech maso můžeme konzumovat.

Poznámka

Do doby vaření není započítán čas potřebný k uzení ryb. Množství koření a oleje můžeme upravit podle potřeby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept