Recept

Sterilované rybí karbanátky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 59546
Kategorie: Maso

Ingredience

5 stroužek Česnek
2 ks Cibule
3000 g Kapr obecný
1 kávová lžička Majoránka
300 ml Olej rostlinný
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 ks Rohlíky bílé
100 g Strouhanka
3 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
Lák
4 ks Bobkový list
5 kávová lžička Cukr krupice
1 ks Feferony
2 kávová lžička Hořčičné semínko
2 ks Hřebíček
10 ks Nové koření
1 l Ocet
20 ks Pepř černý celý
10 kávová lžička Sůl
3500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 752 kcal
Kilojoule 3 147kJ
4% Sacharidy 14 g
64% Tuky 48 g
9% Sodík 178 mg
100% Bílkoviny 56 g

Sterilované rybí karbanátky postup přípravy receptu:

1

Vodu s octem a kořením povaříme asi 10 minut. Lák necháme odstát nejlépe do druhého dne.

2

Očištěné porce ryb umeleme spolu s rohlíky z předchozího dne. V míse směs promícháme s vejci, prolisovaným česnekem, nasekanou cibulí a s kořením. Podle potřeby přidáme trochu strouhanky.

3

Ze směsi tvarujeme karbanátky, obalíme je ve strouhance a usmažíme na pánvi na oleji.

4

Po vychladnutí karbanátky vložíme do čistých sklenic (každou vrstvu můžeme proložit cibulí a celým pepřem).

5

Zavařujeme při 90 stupních Celsia 20 minut. Sklenice uchováme na chladném místě.

Poznámka

Množství koření můžeme upravit podle chuti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept