Sterilované rybí karbanátky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sterilované rybí karbanátky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 59546 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
3000 g | Kapr obecný |
1 kávová lžička | Majoránka |
300 ml | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 ks | Rohlíky bílé |
100 g | Strouhanka |
3 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Lák | |
---|---|
4 ks | Bobkový list |
5 kávová lžička | Cukr krupice |
1 ks | Feferony |
2 kávová lžička | Hořčičné semínko |
2 ks | Hřebíček |
10 ks | Nové koření |
1 l | Ocet |
20 ks | Pepř černý celý |
10 kávová lžička | Sůl |
3500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 247,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 160,3mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,3mg |
Vitamín E | 4,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kapr obecný, Olej rostlinný, Vejce slepičí, Cukr krupice, Feferony, Pepř černý celý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Česnek, Majoránka, Strouhanka, Sůl, Bobkový list, Hořčičné semínko, Hřebíček, Nové koření, Ocet, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Sterilované rybí karbanátky postup přípravy receptu:
1 | Vodu s octem a kořením povaříme asi 10 minut. Lák necháme odstát nejlépe do druhého dne. |
2 | Očištěné porce ryb umeleme spolu s rohlíky z předchozího dne. V míse směs promícháme s vejci, prolisovaným česnekem, nasekanou cibulí a s kořením. Podle potřeby přidáme trochu strouhanky. |
3 | Ze směsi tvarujeme karbanátky, obalíme je ve strouhance a usmažíme na pánvi na oleji. |
4 | Po vychladnutí karbanátky vložíme do čistých sklenic (každou vrstvu můžeme proložit cibulí a celým pepřem). |
5 | Zavařujeme při 90 stupních Celsia 20 minut. Sklenice uchováme na chladném místě. |
Poznámka
Množství koření můžeme upravit podle chuti.