Zavináče ze sleďů ve sladkokyselém nálevu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zavináče ze sleďů ve sladkokyselém nálevu
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 59547 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 ks | Okurky nakládané |
1 ks | Paprika červená |
8 ks | Sleď čerstvý |
200 g | Zelí kysané |
Nálev | |
---|---|
2 ks | Bobkový list |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Kopr |
300 ml | Ocet |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
1 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 280,0mg |
Draslík | 113,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 888,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Okurky nakládané, Paprika červená, Bobkový list, Cukr krupice, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sleď čerstvý, Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kopr, Ocet, Pepř černý celý, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zavináče ze sleďů ve sladkokyselém nálevu postup přípravy receptu:
1 | Vodu svaříme s octem, cukrem, solí a kořením. Nálev necháme vychladnout. |
2 | Očištěné a vykuchané sledě omyjeme a osušíme. Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky, očištěnou papriku a nakládané okurky nakrájíme na nudličky. |
3 | Sledě položíme kůží dolů, osolíme, poklademe zelím, cibulí, paprikou a okurkou. Svineme do závitků a upevníme párátky. |
4 | Závitky vložíme do čistých sklenic, přidáme vždy snítku kopru a zalijeme vychladlým nálevem. |
5 | Sklenice uložíme do chladu nejméně na 7 dní. |
Poznámka
Závináče můžeme krátce sterilovat, není to však nutné.