Jednoduchý recept

Zavináče ze sleďů ve sladkokyselém nálevu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 59547
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
2 ks Okurky nakládané
1 ks Paprika červená
8 ks Sleď čerstvý
200 g Zelí kysané
Nálev
2 ks Bobkový list
1 kávová lžička Cukr krupice
1 polévková lžíce Kopr
300 ml Ocet
1 kávová lžička Pepř černý celý
1 kávová lžička Sůl
200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 322 kcal
Kilojoule 1 345kJ
3% Sacharidy 13 g
23% Tuky 17 g
103% Sodík 2 g
45% Bílkoviny 25 g

Zavináče ze sleďů ve sladkokyselém nálevu postup přípravy receptu:

1

Vodu svaříme s octem, cukrem, solí a kořením. Nálev necháme vychladnout.

2

Očištěné a vykuchané sledě omyjeme a osušíme. Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky, očištěnou papriku a nakládané okurky nakrájíme na nudličky.

3

Sledě položíme kůží dolů, osolíme, poklademe zelím, cibulí, paprikou a okurkou. Svineme do závitků a upevníme párátky.

4

Závitky vložíme do čistých sklenic, přidáme vždy snítku kopru a zalijeme vychladlým nálevem.

5

Sklenice uložíme do chladu nejméně na 7 dní.

Poznámka

Závináče můžeme krátce sterilovat, není to však nutné.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept