Kalábrijské špagety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kalábrijské špagety
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 5956 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
50 g | Ančovičky konzervované |
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
3 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Chilli paprička |
80 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
500 g | Špagety, Makarony |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 96g |
---|---|
Cholesterol | 10,6mg |
Draslík | 392,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 19,6mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Česnek, Chilli paprička, Špagety, Makarony, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kalábrijské špagety postup přípravy receptu:
1 | Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme. |
2 | Mezitím rozpálíme olej a orestujeme na něm prolisovaný česnek, nakrájené ančovičky a najemno nakrájené chilli papričky. Poté přidáme do směsi nadrobno nakrájenou petrželku a krátce prohřejeme. Nakonec ochutíme solí a pepřem. |
3 | Česnekovou směs důkladně promícháme v hrnci se špagetami, rozdělíme na talíře, dozdobíme červenou chilli papričkou, snítkami bylinek a podáváme. |