Jednoduchý recept

Grilované jehněčí kebaby

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 59560
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
4 polévková lžíce Citronová šťáva
500 g Jehněčí maso mleté
2 polévková lžíce Máta
60 g Meruňky sušené
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
40 g Pistácie
400 g Řecký jogurt
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 689 kcal
Kilojoule 2 884kJ
10% Sacharidy 36 g
64% Tuky 48 g
5% Sodík 103 mg
53% Bílkoviny 30 g

Grilované jehněčí kebaby postup přípravy receptu:

1

Oloupanou, nasekanou cibuli a česnek podusíme na 2 lžících oleje. Odstavíme a necháme vychladnout.

2

Mleté maso smícháme s nadrobno nakrájenými sušenými meruňkami, nasekanými pistáciemi, kořením, částí máty, polovinou jogurtu a podušenou směsí. Vše dobře promícháme.

3

Z masové směsí tvarujeme kuličky, které zploštíme a napíchneme na předem namočené špejle. Položíme na rozehřátý gril a za občasného obracení a potírání zbylým olejem grilujeme asi 15 minut.

4

Kebaby podáváme se zbylým jogurtem oschuceným solí, pepřem, citronovou šťávou a zbylou mátou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept