Jednoduchý recept

Steaky z roštěnce s ochuceným máslem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 59568
Kategorie: Maso

Ingredience

500 g Hovězí roštěnka vys. peč.
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
Ochucené máslo
5 ks Ančovička - filety
2 stroužek Česnek
1 kávová lžička Dijónská hořčice
100 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Ocet vinný červený
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 635 kcal
Kilojoule 2 657kJ
4% Sacharidy 15 g
57% Tuky 43 g
4% Sodík 89 mg
89% Bílkoviny 50 g

Steaky z roštěnce s ochuceným máslem postup přípravy receptu:

1

Roštěnec nakrájíme přes vlákno na plátky silné asi 2cm, opepříme a potřeme olejem.

2

Steaky rozložíme na rozehřátý gril a grilujeme asi 4 minuty z každé strany. Osolíme, přendáme na nahřátý talíř a zakryjeme alobalem. Necháme asi 2 minuty odpočinout.

3

Příprava ochuceného másla: V kastrůlku rozehřejeme máslo, přidáme jemně nakrájené ančovičky, nasekané šalotky, nasekaný česnek a nakrájený čerstvý rozmarýn. Chvíli mícháme a když šalotky zesklovatí, vmícháme hořčici a vinný ocet.

4

Steaky podáváme teplé, přelité ochuceným máslem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept