Steaky z roštěnce s ochuceným máslem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Steaky z roštěnce s ochuceným máslem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 59568 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Hovězí roštěnka vys. peč. |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Ochucené máslo | |
---|---|
5 ks | Ančovička - filety |
2 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Dijónská hořčice |
100 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Ocet vinný červený |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
2 ks | Šalotka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 201,3mg |
Draslík | 506,3mg |
Vláknina | 282,0mg |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovička - filety, Ocet vinný červený, Rozmarýn čerstvý, Šalotka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka vys. peč., Olej olivový, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pepř černý mletý, Sůl, Česnek, Dijónská hořčice nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Steaky z roštěnce s ochuceným máslem postup přípravy receptu:
1 | Roštěnec nakrájíme přes vlákno na plátky silné asi 2cm, opepříme a potřeme olejem. |
2 | Steaky rozložíme na rozehřátý gril a grilujeme asi 4 minuty z každé strany. Osolíme, přendáme na nahřátý talíř a zakryjeme alobalem. Necháme asi 2 minuty odpočinout. |
3 | Příprava ochuceného másla: V kastrůlku rozehřejeme máslo, přidáme jemně nakrájené ančovičky, nasekané šalotky, nasekaný česnek a nakrájený čerstvý rozmarýn. Chvíli mícháme a když šalotky zesklovatí, vmícháme hořčici a vinný ocet. |
4 | Steaky podáváme teplé, přelité ochuceným máslem. |